Politika

Nedávno se naše rodinná známá podivovala nad tím, že jsem Pirát.  “Proboha, co se ti stalo? Takový slušný člověk a je Pirát.” Právě, že jsem slušný člověk, proto jsem členem České pirátské strany.

Piráti jsou stále většinovou společností vnímání jako rebelové lehce marihuanou omámení. Snad i tací jsou, ale zatím jsem potkal jen inteligentní, poctivé lidi, kteří chtějí českou politiku kultivovat. Chtějí zastavit korupci, plýtvání veřejnými prostředky, zlepšit svět kolem sebe.

Piráti vznikli v roce 2009 jako reakce na švédskou kauzu The Pirate bay. Pirate bay byla torrentovo úložiště, kde lidé sdíleli filmy, písničky, programy. Piráti žádali reformu autorského práva a po pozdějších úspěších svou působnost rozšířili na další oblasti. Já jsem v té době vyrůstal a byla to fantastická doba. Téměř všichni jsme byli Piráti, kteří stahovali z torrentů filmy, písničky.

Požadavek reformy autorského práva se postupem času stal základem komplexního programu, který se dneska snaží Piráti prosazovat ve všech politických sférách. Chceme především bránit svobodu, kontrolovat moc mocných a mocné, zjednodušit fungování státu pomocí moderních technologií a chránit občany před šikanou.

V současné době se snažím být podporou pro naše zastupitele městské části Prahy 9. V letošních komunálních volbách se budu ucházet o přízeň voličů na Proseku a Střížkově.

Jsem 1. místopředseda místního sdružení Prahy 9 a mám funkci hospodáře. Působím v několika krajských expertních komisích.