Tony Stark: Muž, který stvořil sám sebe

  • Home
  • Tony Stark: Muž, který stvořil sám sebe
Muž, který stvořil sám sebe

Tony Stark: Muž, který stvořil sám sebe je skvělý začátek série Tony Stark: Iron Man, obsahující sešity č. 1 – 5 této série. Začátek série je opravdu povedený. Tonyho Starka netřeba představovat. Vtipný, s břitkým humorem, patřičně sebevědomý miliardářský týpek, který čas od času zachrání New York před invazí z vesmíru, občas si zaskočí zachránit celý svět či celou Galaxií. Mezitím má tetchle mechtle s kráskami a stíhá vymýšlet samé chytré věcičky, které nevymyslí nikdo jiný. Prostě geniální sukničkář a superhrdina.

Série začíná v dávných časech na šampionátu robofotbalu, kde cucák Tony poráží ve finále mnohem staršího cápka Andyho. Andy nikdy nezapomene Tonyho popěvek: „Olé, Olé, vyhrajeme, vyhrajeme“, při kterém ho Tony naprosto rozstřílí a zvítězí. O pětadvacet let později ho Tony navštíví, respektive jeho hologram, a nabízí mu práci snů. Andy, stejně jako Tony, má rád roboty, každý tak trochu jinak. Andy se dlouhodobě zajímá o samodefinovatelnou strukturu, což v lidské řeči znamená, že robot staví týmovou práci nad individuální přístup, nad své ego. Což se Tonymu líbí a nabídne mu job snů.

Je skvělé pracovat pro Tonyho. Skvělé prachy, práci s nejlepší hi-tech technologiemi, skvělí a chytří spolupracovníci, sexy robotky a ještě více sexy šéfová ochrany, která má skvělý rentgen a doporučí vám návštěvu urologa, protože ta prostata fakt vypadá špatně. Lol. Prostě skvělý job. Do toho má Tony skvělou biologickou mamču, která je bývalá sexy britská zpěvačka a agentka S.H.I.E.L.D. Prostě paráda, až na to, že Stark má dost nepřátel.

Tony chystá nový produkt, který zasáhne miliony srdcí. Jenže netuší, že jeho nepřítel se do systému naboural a chystá se ho použit proti němu. Toť vše k zápletce, která je opravdu dobrá.

Od série Tony Stark: Iron Man si slibuji mnohé. Dobré zápletky, vtip a dobrý boj. Navíc v první díl má i etický přesah do práv robotů a vlastně i lidí. Skvělá práce Dane Slotte, Valerio Schiti, Maxi Dunbare, Edgare Delgado, Rechalle Rosenbergová a Dono Sánchez-Almara.