Pár kroků, abyste mohli rozjet mikrobyznys hned teď

  • Home
  • Pár kroků, abyste mohli rozjet mikrobyznys hned teď
office

Pro rozjezd podnikání nepotřeba balík peněz, ale co naprosto potřebujete je mít službu či produkt, který chcete prodávat. Poskytování služeb je zpravidla levnější, rychlejší. Nejsložitější je vždy najít zákazníky, kteří jsou ochotní za produkt či službu zaplatit. Můžete mít skvělý produkt, ale pokud o něj nebude mít nikdo zájem, nemáte nic. Proto na začátku nemusíte mít dokonalou službu či produkt, ale produkt, za kterým si budete stát. Mouchy se vychytávají postupně. Představte si situaci, že roky píšete jednu knihu, kterou chcete vydat. Každou větu píšete znovu a znovu, aby byla dokonalá. Šperkujete dějovou linii, charakter postav. Po deseti letech jste se svým dílem spokojeni a hledáte nakladatele. Najednou zjistíte, že o vaše dílo není zájem. Nikdo ji nechce vydat. Tolik energie a času jste věnovali svému snu, ale nenašli jste své čtenáře, své zákazníky.

Kdyby poslal koncept knížky nakladateli zjistil by to dříve. Mohlo by to dopadnout úplně jinak. Příběh by mohl zaujmout a mohl by mu najít mentora, který by ho vedl. Mohlo být nakonec všechno jinak.

Abych měl šanci na úspěch v podnikání, musím lidem poskytnout to, co opravdu chtějí, ale Co lidé doopravdy chtějí? Lásku, peníze, uznání, volný čas, sex, jídlo, a to v různém pořadí. Proto máme seznamky, restaurace, obchody, zábavu. Jenže není špatné najít řešení na lidské problémy, protože co lidé nechtějí? Nechceme stress, nechceme stárnout, být nemocní, mít konflikty, těžkosti a další nejistoty. Proto máme banky, pojišťovny, kouče, doktory.

Podstatou podnikatelských záměrů je pomoci lidem. Nabídnout jim za jejich peníze protihodnotu, kterou potřebují. Je to směna. Zákazník potřebuje můj produkt. Podnikatel potřebuje peníze na zajištění chodu a rozvoj svého obchodu.